Training zelfvertrouwen

training zelfvertrouwen

Training zelfvertrouwen

De training zelfvertrouwen en assertiviteit vindt plaats in een groep*. Dat is voor mensen met weinig zelfvertrouwen en assertiviteit spannend. Toch is dat precies waarom we trainen in een groep. Door met en van elkaar te leren merk je dat je niet de enige bent, dat je veel van een ander herkent en kun je elkaar, ook eventueel na de training, coachen.

De inhoud van de training:
– kennismaking, uitleg over zelfvertrouwen en assertiviteit
– vergroten zelfinzicht en achterhalen negatieve zelfbeeld
– veranderen van denkpatronen, positiever denken
– milder over jezelf denken, minder hoge eisen stellen
– veranderen van gedrag en verbreden van vaardigheden (assertiviteit)

Voor wie: voor volwassenen die zichzelf niet op waarde schatten en daar verandering in zouden willen! Let je bijvoorbeeld meestal vooral op het negatieve en dat wat níet lukt? Blijft bij jou een fout maken vooral hangen en merk je amper op wat je goed doet? Ben je streng voor jezelf maar soepel en zorgzaam voor anderen? Dat kan een gevolg zijn van weinig zelfvertrouwen. Hierdoor zul je weinig voor jezelf opkomen en je geregeld aanpassen of wegcijferen. Een negatief beeld over jezelf of weinig zelfvertrouwen hebben gaat vaak gespaard met leven onder spanning, met onzekerheid, somberheid en vermoeidheid. Je vergelijkt jezelf vaak met anderen en je voelt je in sociale situaties vaak de mindere. Je weet wellicht wel dat je je niet zoveel moet aanpassen, maar hoe doe je dat? Bovendien: je denkt misschien dat je de enige bent, maar uit de gevulde groepen blijkt het tegendeel! Het positieve gevoel over de groep blijkt tevens uit de ervaringen van de deelnemers een van de meest effectieve ingrediënten. Deelnemers zijn na 5 jaren onverdeeld enthousiast over de training en het resultaat. Kijk ook even naar de ervaringen van hen op desbetreffende pagina. Elke training wordt namelijk geëvalueerd.

Praktisch: 5 avondbijeenkomsten op dinsdag van 19.30-21.00. Tussen de bijeenkomsten is er mailcontact en kun je extra oefeningen ontvangen.
Op het kopje ‘data & nieuws’ vindt je alle geplande data van komende trainingen.

Er is een werkboek met alle informatie van de bijeenkomsten met alle oefeningen en handige tips en links tijdens de training verkrijgbaar. Mail ons direct: info@energieks.nl.

*De groep bestaat uit 6-10 personen.